км україни
постанова км
"про затвердження порядку направлення водіїв транспортних засобів для проведення огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, і проведення такого огляду"
від 17.12.2008 N 1103
кабмін постановою від 17.12.2008 N 1103 затвердив порядок направлення водіїв транспортних засобів для проведення огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, і проведення такого огляду.
так, зазначений огляд проводиться:
- уповноваженою особою державтоінспекції на місці зупинки транспортного засобу з використанням відповідних засобів;
- лікарем закладу охорони здоров'я (в сільській місцевості за відсутності лікаря - фельдшером, який пройшов спеціальну підготовку).
огляд на місці зупинки транспортного засобу проводиться у присутності двох свідків. результати огляду, проведеного уповноваженою особою державтоінспекції, зазначаються у протоколі про адміністративне правопорушення.
водій, що відмовився від проведення огляду на місці зупинки транспортного засобу або висловив незгоду з його результатами, направляється для проведення огляду до відповідного закладу охорони здоров'я.
огляд водія в закладі охорони здоров'я проводиться в будь-який час доби за методикою та із застосуванням приладів, дозволених для використання моз. за результатами огляду складається висновок лікаря, який може бути оскаржений водієм у встановленому законодавством порядку.
80 % красоты автомобиля - в его колесах. Г.Форд
Секрет безопасного вождения: "Представьте, что права вы забыли дома..."
Не злите меня. Я еду за город прятать трупы. (c) Satirka
Нельзя требовать от судьи быть честным, по той же причине, по которой нельзя требовать от врача быть здоровым. (с) Мудрость народная
я не юрист и далек от этого. и что эта постанова изменила??? вроде как вообще ничего, сейчас все так и есть...
Мой ник читается как "Димон"
Almera B10 AT SE+ '08 золото
80 % красоты автомобиля - в его колесах. Г.Форд
Секрет безопасного вождения: "Представьте, что права вы забыли дома..."
Не злите меня. Я еду за город прятать трупы. (c) Satirka
Нельзя требовать от судьи быть честным, по той же причине, по которой нельзя требовать от врача быть здоровым. (с) Мудрость народная